Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Новини

Дата: від до Скинути
16 Жовтня, 2023 р., 14:01
Всесвітній день здoрoвoгo харчування — привід вкотре нагадати, що незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань: артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту ❤️‍🩹 Співачка Джамала та її родина знають, що здорове меню захищає серце від хвороб, а також допомагає знизити емоційне напруження та контролювати вагу. Ось 7 правил збалансованого раціону від Всесвітньої організації охорони здоров’я, яких дотримується Джамала та її родина: 🥄 Не досолюй їжу, аби дотримуватися денної норми солі — не більше 1 ч. л. у всіх продуктах. Пам’ятай: надмірне споживання натрію сприяє підвищенню кров'яного тиску. 🥩 Ковбаси та консерви замінюй на нежирне мʼясо. 🍏 Щодня вживай 400 г (або 5 порцій) овочів чи фруктів, додаючи їх до кожного прийому їжі. 1 порція = 1 фрукт чи овоч середнього розміру. 🍬 Твоя добова доза цукру — до 10 ч. л. Краще заміни цукерки, шоколад, пиріжки, солодкі напої на фрукти та ягоди. Зверни увагу, що солодкі йогурти та соуси також містять багато цукру, тож радимо завжди читати етикетки на продуктах перед покупкою. 🫘 Їж більше клітковини — цільнозернових каш, бобових та горіхів. Такі продукти допоможуть знизити рівень холестерину в крові. 🍟 Попрощайся з трансжирами — промисловою випічкою, фастфудом та смаженими стравами. Натомість обирай рослинні олії, горіхи, авокадо, рибу, а також більш здоровий спосіб приготування страв (запікай, готуй на пару). 🍽️ Контролюй розміри та кількість порцій, аби не переїдати. Ти можеш зберегти своє серце, якщо піклуватимешся про здоров'я щодня. Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ Стань на варті свого серця — харчуйся здорово! #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
13 Жовтня, 2023 р., 11:19
Куріння як фактор ризику серцево-судинних захворювань: чим загрожує та як відмовитися
11 Жовтня, 2023 р., 13:24
   У Гвардійській громаді призначено нового дільничого офіцера поліції сектору превенції ВНП №2 ХРУП ГУНП в Хмельницькій області, який буде обслуговувати с. Гвардійське, с. Немичинці, с. Райківці, с. Доброгорща та с. Нафтулівка - Гладкий Олександр В'ячеславович. Тел.: 0675848464.
11 Жовтня, 2023 р., 13:09
Шахраї завойовують вашу довіру для того, аби потім вкрасти ваші гроші.
11 Жовтня, 2023 р., 11:27
ЗМІНИ, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2023 р. № 709
03 Жовтня, 2023 р., 20:57
Про роботу Державного електронного реєстру об'єктів підвищеної небезпеки      Починаючи з 7 жовтня 2023 року ідентифікація обʼєкта підвищеної небезпеки проводиться виключно через Державний електронний реєстр об’єктів підвищеної небезпеки, відповідно до пункту 12 Порядку ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та ведення їх обліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2022 року № 1030 «Деякі питання ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки», за посиланням: http://e.dsns.gov.ua.
29 Вересня, 2023 р., 11:16
Курс на Незалежність 2.0: анкета учасника

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь