Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Чергова зустріч-нарада заступника начальника Хмельницької ДПІ Івана Чмелюка

Дата: 10.12.2021 09:33
Кількість переглядів: 1324

           Фото без опису

   10 грудня 2021 року у Гвардійській сільській раді відбулась чергова зустріч-нарада заступника начальника Хмельницької ДПІ Івана Чмелюка з працівниками Гвардійської сільської  ради та фінансового відділу Гвардійської сільської ради. На зустрічі представник Хмельницької державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області повідомив про вимоги щодо необхідності внесення змін даних громадянами до Державного реєстру фізичних осіб? платників податків. Іван Чмелюк доніс інформацію про те, що  відповідно до пункту 70.7 статті 70 розділу ІІ Податкового Кодексу України та пункту 1 розділу ІХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 (далі Положення), фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або повідомлення (для фізичних осіб через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання  Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків ( далі Державний реєстр) за формою №5ДР (додаток 12 до Положення №822) або заяви про внесення змін до до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та номером паспорта за формою №5ДРП (додаток 13 до Положення №822) (далі - Заяви) відповідно.

             Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб податкові повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку обов'язково надійдуть у визначений законом термін до адресата. Громадянин, який не потурбувався про своєчасне внесення реєстраційних змін до ДРФО, може не отримати повідомлення від органу ДПС про нараховані суми податкових платежів, а відтак не виконає свій обов'язок зі сплати зазначених податків. Водночас, якщо ДПС вчасно не надіслала (не вручила) податкове повідомлення-рішення, штрафні санкції до платника не застосовуються (пп 266.10.2 п. 266.10 ст. 266 ПКУ). Але...  податок вам можуть нарахувати й одразу за три попередні роки. Річ у тім, що податкові органи надсилають повідомлення-рішення у випадку, якщо об’єкт нерухомості є в Реєстрі об’єктів нерухомого майна. Аби уникнути випадків “виставляння” податкового боргу за три роки, власники нерухомості, котрі мають платити податок, але не отримали податкового повідомлення-рішення, можуть звернутися до податкового органу за місцем проживання (реєстрації) для звірки даних. Як і ті, хто не згоден із нарахованими податківцями сумами.

         

   

Про подання до органів Державної податкової служби відомостей

щодо реєстрації зміни місця проживання

   Фізичні особи – платники податків (громадяни) зобов’язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (які визначені п. 70.2 ст. 70 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), в тому числі реєстрацію зміни місця проживання) шляхом подання протягом місяця з моменту виникнення змін Заяви за ф. № 5ДР.

  З метою забезпечення зручності для платників податків, в рамках електронного сервісу, фізична особа, не відвідуючи орган ДПС, може засобами ІТС «Електронний кабінет» заповнити, підписати ЕЦП та направити до ДПС Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. № 5ДРП (п.70.7 ст.70 ПКУ).

   Своєчасне внесення достовірної інформації щодо фізичної особи дасть змогу забезпечити своєчасно виконати свій обов’язок щодо сплати податків та уникнути штрафних санкцій за несплату/несвоєчасну сплату податків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь