Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Нариси з історії сіл Чабани, Данюки, Хоминці

Дата: 26.06.2018 09:21
Кількість переглядів: 1357

   В Чабанівській сільській бібліотеці Гвардійської ОТГ відбулась презентація історико - краєзнавчого нарису Володимира Мухи «Історія сіл Чабани, Данюки, Хоминці  у нарисах, спогадах, документах, фотографіях, цікавих бувальщинах» . В 2013 році автор опублікував працю «Нариси з історії сіл Чабани, Данюки, Хоминці», однак ідея взятись за написання та друк нового видання постійно супроводжувала Володимира Васильовича.

   «Спілкуючись з односельцями виявилось, що кожна родина свято зберігає старі світлини, документи, фронтові листи і може їх надати для подальшого дослідження та публікації, ось так відвідавши майже кожну господу в Чабанах, Данюках та Хоминцях було зібрано матеріал, який знайшов своє місце в даній книзі,»  -  зауважує краєзнавець.

   Володимир Васильович щиро подякував односельчанам та гостям, які завітали на презентацію книги та висловив вдячність за активне сприяння та фінансову підтримку: голові Гвардійської сільської ради Тетяні Нетребі, Благодійному фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч», директору ТОВ СГП «Агропромтехніка» Юрію Бернаді, директору ТОВ «Хмельницькмлин» Василю Барилюку, старості сіл Чабани, Данюки, Хоминці Ларисі Плекан, депутатам Гвардійської сільської ради Світлані Дудар, Олександру Пендилюку, Петру Ковальчуку, сільському бібліотекарю Марії Тарнопольській, Хмельницькій ЦРБ, родинам Савер та Стецюків.

   Книга «Історія сіл Чабани, Данюки, Хоминці  у нарисах, спогадах, документах, фотографіях, цікавих бувальщинах»  охоплює весь період існування цих населених пунктів: від найдавніших часів і до сьогодення. У ній автор якомога повніше розкрив самобутність і неповторність рідного краю, показав його роль і місце в історії Поділля.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь