Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Свято села Данюки.

Дата: 20.08.2018 10:03
Кількість переглядів: 1067

Фото без опису         Гріє душу моє ріднє село........!

 

Свято в селі Данюки.

 

                                                                                                                                                                                                                                                 

 

                                                           Гріє душу, моє рідне село…!!!

           На велике християнське свято Преображення Господнє 19 серпня, мешканці села Данюки Гвардійської ОТГ відзначили День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день маленьке прибузьке село Данюки, одіте в святковий ошатний літній одяг ожило, та гостинно зустрічало своїх гостей.

           До концерту що відбувся в центрі села підійшли з творчістю. Готувалися серйозно. Адже жителі нашої громади заслуговують тільки найкращого. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан з святом. Привітати жителів Данюків завітали і поважні гості, заступник голови Хмельницької РДА Сергій Янчук.  Наголосивши, що це особливе свято, яке об’єднує усіх, хто любить своє село,  свято тих людей, чиєю працею воно створювалося та живе сьогодні. 

          Із теплими словами до жителів Данюків та всіх присутніх  звернулася  голова Гвардійської ОТГ Тетяна Нетреба. Вітаючи зі святом, Тетяна Вікторівна, подякував всім людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажала жителям села, міцного здоров’я та добробуту, зауваживши, що такі свята об’єднують людей та роблять нашу Гвардійську громаду міцнішою та згуртованішою. Сільський голова відзначила подякою Гвардійської сільської ради, старосту сіл Чабани, Данюки, Хоминці Ларису Плекан, депутата ради Світлану Дудар.

        До жителів Данюків завітав також представник  Благодійного фонду  Сергія Лабазюка «Ми поруч», Олександр Попель, він передав щирі слова вітання краянам, від народного депутата України Сергія Лабазюка.

       День села – зручний привід для подарунків та подяк. Під час урочистостей традиційно вітали  найстарших і наймолодших жителів, ветеранів праці. Сивочолим трударям аплодували всі: від мала до велика, бо це - приклад для молоді. Традиційні віншування були адресовані  найкращим представникам  громади, які беруть активну участь у житті села. Особливими словами шани і подяки згадали данюківчани  воїнів-односельців, що зараз боронять східні кордони нашої країни.

     Свою розлогу концертну програму жителям та гостям села, подарували аматорські колективи Чабанівського, Гвардійського, Райковецького, та Немичинецького сільських клубів та вихованці Гвардійського НВК, Райковецької ЗОШ.

     На завершення староста сіл Чабани, Данюки та Хоминці Лариса Плекан подякувала всім присутнім за гарне свято, побажала своїм односельцям миру та добра, зазначивши, що День села – це свято, яке єднає нас усіх, пов’язуючи минуле, сьогодення та майбутнє. Данюки є частиною прибузького краю, тож бережімо разом славні звичаї та традиції, примножуймо здобутки рідної землі на радість дітям та внукам.

   Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини  на свято в це чудове прибузьке село.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь