Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Інформація у сфері запобігання та продидії домашньому насильству.

Дата: 31.05.2019 08:59
Кількість переглядів: 797

Фото без опису 

 Міністерство соціальної політики України та Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей» привертають увагу дорослих до проблеми зваблення дітей та підлітків у мережі Інтернет та способів протистояти та протидіяти. За оціночними даними Ради Європи, кожна п’ята дитина в Україні стикається з сексуальним насильством у різних формах. 

   Дослідження фіксують постійне зростання кількості випадків спокушання в мережі або грумінгу. Ідеться про ситуацію, коли зловмисник  за допомогою маніпуляцій схиляють дітей до створення матеріалів еротичного характеру, а іноді до реальних зустрічей та сексуального використання. Третина дзвінків на Національну дитячу «гарячу» лінію в 2017-18 роках стосувалася небезпек в мережі Інтернет. 

   Кампанія «Уважні батьки» звертає увагу батьків та осіб, які їх замінюють, на те, що їм належить ключова роль у захисті дітей від загроз online. Адже маніпулятори зазвичай обирають своїми цілями дітей, які потребують уваги, схвалення та тих, які залишилися сам на сам із власними проблемами.

   Відповіді на запитання, що таке грумінг, кому він загрожує, як поводяться зловмисники, як варто поводитися уважним дорослим, легко знайти на веб-сторінці кампанії: https://childfund.org.ua/diialnist/kampania-uvazhni-batky.

   Кампанія пропонує короткометражний фільм, юна героїня якого стала заручницею зловмисника, а її батьки цього не помічають: https://www.youtube/com/watch?v=QYZQKifvgy

   Також приєднатися до кампанії «Уважні батьки» можна у мережі Facebook: https://www.facebook.com/CarefulParentsUkr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь