Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Чергова зустріч-нарада з керівництвом сільської ради

Дата: 05.07.2021 14:50
Кількість переглядів: 3870

    У Гвардійській сільській раді 30.06.2021р., з ініціативи   начальника Хмельницької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Щепанського та заступника начальника Хмельницької ДПІ Івана Чмелюка, відбулась чергова зустріч-нарада з керівництвом сільської ради -  сільським головою Іваном Возборським, начальником фінансового відділу сільської ради Людмилою Плоцідим, представниками бізнесу та жителями громади.

  Особливо актуальні питання, що звучали на нараді це - питання наповнення місцевого бюджету Гвардійської  сільської ради, проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, внутрішні податки на товари та послуги. Актуальні вектори зустрічі зосереджували увагу на питаннях щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та на питаннях  інвентаризації земель, зменшення  податкового боргу,  новації в застосуванні РРО/ПРРО  платниками податків.

   На даній зустрічі податківці схвалили стратегію фахівців сільської ради, представників громади щодо проведення поетапної інвентаризації обліку землевласників та землекористувачів на території Гвардійської громади та за її межами. Зосереджено увагу необхідності інвентаризації договорів оренди земельних ділянок на предмет актуальності нормативно-грошової оцінки землі, ставки орендної плати та  земельного податку, а крім того оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, тощо.  

    Акцент наради спрямований  на діях  територіальної громади щодо прийняття обґрунтованих рішень щодо ставок місцевих податків і зборів. Адже своєчасне надходження до бюджету земельного податку та орендної плати за землю можна досягти лише при посиленні співпраці між фахівцями територіальної громади та фахівцями податкової служби, отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміні власника земельних ділянок та іншого. 

   У процесі діалогу обговорено новації податкового законодавства. У черговий раз представники податкової служби наголосили про необхідність використання РРО/ПРРО фізичними особами - підприємцями. 

   У ході зустрічі податківці звернули увагу присутніх, що на сьогодні громадяни мають можливість подати податкову звітність не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом платника, «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot, у соціальній мережі Фейсбук:  Державка податкова службаУкраїни   https://www.facebook.com/TaxUkraine.

    На завершення спілкування, учасники зустрічі дійшли спільного висновку й надалі підтримувати тісну співпрацю громади з податківцями, допомагати у вирішенні проблемних питань. Адже, в  умовах децентралізації значно зросла роль і відповідальність органів місцевого самоврядування за надходження коштів до місцевих бюджетів.

    Відтак, співпраця податківців з територіальною громадою – є одним із важливих та дієвих напрямів наповнення місцевої скарбниці.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь