Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Чергова зустріч-нарада з керівництвом сільської ради

Дата: 29.07.2021 13:54
Кількість переглядів: 3610

 

   У Гвардійській сільській раді 28.07.2021р., з ініціативи   начальника Хмельницької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Щепанського та заступника начальника Хмельницької ДПІ Івана Чмелюка, відбулась чергова зустріч-нарада з керівництвом сільської ради -  секретарем Наталією Хоманець, начальником фінансового відділу сільської ради Людмилою Плоцідим, представниками громади.

   Насамперед, податківцями  проведено роз'яснення щодо застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового(спеціального) добровільного  декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

   Крім того, особливо актуальні питання, що звучали на нараді це - питання наповнення місцевого бюджету Гвардійської  сільської ради, проблемні питання щодо сплати земельного податку, орендної плати за землю,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, внутрішні податки на товари та послуги. Гарячі питання  цієї зустрічі зосереджували увагу на критеріях щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та на питаннях  інвентаризації земель, зменшення  податкового боргу,  новації в застосуванні податкового законодавства  платниками податків.

   Увага податківців була зосереджена   на діях  фахівців територіальної громади по прийнятих рішеннях щодо  ставок місцевих податків і зборів, орендної плати за землю, своєчасного  надання івідповідної інформації до ДПС у Хмельницькій області. Адже своєчасне  наповнення  бюджету громади  можна досягти при посиленні співпраці між фахівцями територіальної громади та фахівцями податкової служби.

   В черговий раз в  ході зустрічі податківці звернули увагу присутніх, що на сьогодні в умовах можливого загострення пандемії, громадяни мають можливість подати податкову звітність не відвідуючи податкову інспекцію, а скориставшись електронним сервісом ДПС – Е-кабінетом платника, «InfoTAX»: https://t.me/infoTAXbot, у соціальній мережі Фейсбук:  Державка податкова службаУкраїни   https://www.facebook.com/TaxUkraine.

   В   умовах децентралізації значно зросла роль і відповідальність органів місцевого самоврядування за надходження коштів до місцевих бюджетів. Тому, такі зустрічі з податківцями є дієвими і очікуваними. Бо це є одним із важливих та дієвих напрямів наповнення місцевої скарбниці.

            Вдячність податківцям! До наступної зустрічі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь