Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Прокурори Хмельницької окружної прокуратури розповіли школярам про свою професію»

Дата: 11.10.2021 15:50
Кількість переглядів: 2047

З нагоди Дня юриста в Україні та з метою створення позитивного іміджу прокурора, підвищення рівня довіри до органів прокуратури, прокурори Хмельницької окружної прокуратури Анна Котик та Юлія Михайлюк відвідали Гвардійський НВК, аби розповісти дітям про засади організації та діяльності органів прокуратури, а також ознайомити із історією юриспруденції, її основними завданнями, важливою роллю у державі та суспільстві.

    Так, з 1997 року в Україні 8 жовтня відзначається День юриста – професії, яка завжди була однією з найбільш важливих у цивілізованому суспільстві та з якою нерозривно пов’язано дотримання прав і свобод людини.

Фото без описуФото без опису

 Професія прокурора не менш складна і відповідальна, ніж інші професії сфери «юристи, нотаріуси, судді, політологи». Адже прокурор повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком.

     Прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому Законом України «Про прокуратуру», здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави. З метою реалізації своїх функцій прокуратура здійснює міжнародне співробітництво.

     Слухачами були учні 11-го класу. Під час проведення просвітницького заходу випускників ознайомлено із функціями, повноваженнями та основними завданнями діяльності органів прокуратури, наведено конкретні приклади їх реалізації, розкрито роль прокуратури у структурі органів правопорядку.

Також, враховуючи, що перед учнями 11 класів на сьогоднішній час стоїть серйозне завдання - вибір майбутньої професії, прокурором під час бесіди слухачам розкрито переваги професії «прокурор», роль прокурора у  забезпеченні верховенства права та захисту прав людини, громадянина, держави, доведено до відома порядок зайняття посади прокурора.

      Під час бесіди учні активно брали участь в обговоренні ролі та діяльності органів прокуратури, ділились своїми думками, з інтересом сприймали інформацію, яка їм доводилась до відома, розповідали про своє бачення роботи прокурора та дізнавалися, чи збігається воно з реальністю. Деякі учні ділилися намірами у майбутньому отримати юридичну освіту та стати прокурорами, слідчими.

 

Фото без опису

Керівник Хмельницької

окружної прокуратури                                                             Ю. Висоцький


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь