Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Робоча зустріч

Дата: 21.01.2022 15:19
Кількість переглядів: 654

   Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

   19 січня 2022 року на території Гвардійської сільської ради відбулась зустріч керівництва Гвардійської сільської ради, фінансового відділу сільської ради, керівництва Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому з представниками бізнесу сіл громади (Гвардійське, Гелетинці, Жучківці , Доброгорща, Немичинці, Райківці, Чабани, Хоминці,Нафтулівка, Данюки, Олешківці). На зустрічі були присутні: начальник фінансового відділу Гвардійської сільської ради Людмила ПЛОЦІДИМ, головний спеціаліст фінансового відділу Тетяна ГНАП, начальник Державної податкової  інспекції у місті Хмельницькому Анатолій ЩЕПАНСЬКИЙ, заступник начальника Державної податкової інспекції у місті Хмельницькому Іван ЧМЕЛЮК, підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю та є платниками 2-4 групи єдиного податку до бюджету громади. 

Тема зібрання:

  • підведення підсумків виконання дохідної частини громади за 2021 рік;
  • зміни у податковому законодавстві та новації  щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та / або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) з 01.01.2022 року;
  • про одноразове (спеціальне) добровільне декларування ;
  • щодо подання до органів ДПС відомостей щодо реєстрації зміни місця проживання.

         Податківці наголосили на необхідності дотримання норм чинного законодавства щодо  застосування РРО/ПРРО з 01.01.2022 року; розказали про одноразове (спеціальне) добровільне декларування;необхідність  подання до органів ДПС відомостей щодо реєстрації зміни місця проживання.                      

         Підприємці, в свою чергу, порушили  проблемні для них питання щодо: своєчасності доведення до них актуальної інформації, роз'яснень щодо здійснення ведення обліку товарних запасів, використання РРО та ПРРО, штрафних санкцій, які сплачуються  при виявленні порушень податкового законодавства.                                                                                                              Керівництво ДПІ у місті Хмельницькому надали повну, кваліфіковану відповідь на усі проблемні запитання підприємців громади.

         Начальник Фінансового відділу Людмила ПЛОЦІДИМ підвела підсумки такого важливого зібрання та наголосила на необхідності таких зустрічей між представниками бізнесу з представниками податкової служби та керівництвом Гвардійської сільської ради для обміну актуальною  інформацією, отримання відповідей на проблемні запитання, недопущення створення податкових боргів. Адже від повноти та своєчасності сплати податків і зборів залежить наповнення бюджету громади. А від цього, в свою чергу, залежить фінансування витрат найважливіших напрямків та об'єктів: утримання освіти, дошкільних закладів, закладів охорони здоров'я, соціальні виплати, благоустрій території, витрати на соціально-економічний розвиток громади, т.п. 

         Приємно, що зустріч пройшла у теплій і дружній атмосфері з Водохрещенськими вітаннями один одного, побажаннями міцного здоров'я, миру, добра, успіхів у роботі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь