Гвардійська громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 04.04.2024 10:35
Кількість переглядів: 76

                                Шановні жителі Гвардійської територіальної  громади!

 

          Відповідно до статті 25 Закону України «Про житлово – комунальні послуги» споживачі (фізичні і юридичні особи) зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

      Рішенням виконавчого комітету Гвардійської сільської ради від 29.02.2024 року № 18  виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Гвардійської територіальної громади визначено Гвардійський комбінат побутових послуг.

     Рішенням сесії Гвардійської сільської ради від 19.02.2024 року № 8 затверджено публічний договір про надання послуг з поводження із побутовими відходами, та заяву про приєднання до нього,  визначено вартість послуги  з вивезення спеціальним транспортом побутових відходів на спеціально обладнані полігони (майданчики): 29 грн 12 коп. з особи-мешканця   і  194 грн.36 коп. за кубічний метр  з юридичної особи.

     Звертаємо увагу жителів громади, що обидва ці рішення: як сільської ради так і виконавчого комітету – являються внутрішніми нормативними документами і обов’язкові до виконання на території Гвардійської територіальної громади.

     Відсутність договору на вивезення побутових відходів у громадян, фізичних-осіб підприємців, на підприємствах, установах і організаціях громади порушує вимоги Законів України «Про житлово – комунальні послуги»,  «Про благоустрій населених пунктів», «Про управління відходами».

    Роз’яснюємо, що відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів передбачена ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  та тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн); посадових осіб установ, підприємств і організацій та  громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (750 – 1700 грн).

 Просимо врахувати,  що протягом ближчих місяців силами Гвардійського ККП буде проведено рекультивацію і закриття усіх стихійних стіттєзвалищ на території сіл громади, з квітня місяця 2024 року працівниками комбінату  розпочнеться вивіз сміття з домогосподарств ,  територій ФОП та юридичних   осіб.

З метою приведення у відповідність  чинному законодавству Положення про поводження з побутовими відходами на території громади, силами працівників Гвардійського ККП та сільської ради  проводяться  заходи по заключенню договорів з населенням та юридичними особами , їх приєднанню до публічного договору.

Прошу з розумінням віднестись до заключення договорів та не наряжатись на порушення норм та правил в сфері благоустрою.

Дякую за розуміння і сподіваюсь на співпрацю.

 

З повагоюсільский голова   Іван ВОЗБОРСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь